Webshop

Gedichten Oldehovedag 2023

Met trots presenteren we twee prachtige gedichten die speciaal zijn geschreven voor de Oldehove Partij van dit jaar. Deze gedichten, van Ate de Jong & Sygrid van ’t Zet, vangen de essentie van de kaatssport, de emoties van de spelers en de kracht van de gemeenschap die rondom deze historische traditie is opgebouwd.

“Kening fan de Aldehou 2023”, is een ode aan de strijd en vastberadenheid van de kaatsers. Met meeslepende woorden brengt hij de spanning van de finale tot leven. Het verhaal van een uitdagend seizoen zonder Dylan, en toch eindigend in een heroïsche finale waarin de underdogs het opnemen tegen de giganten Taeke en Hans. Ondanks de tegenstand levert het team spektakel en krijgt Hendrik het keningschap dat hem gegund is.

“It keatsfjoer fan Louise” geschreven door Sygrid van ’t Zet, benadrukt de kracht en passie van de vrouwen in de kaatssport. Het gedicht vertelt over de “fjoerfretter” Louise Krol, die met haar onverwoestbare doorzettingsvermogen en sportieve mentaliteit de Silver Chain veroverde. Het kaatsen zit in haar bloed en haar hart tikt op het ritme van de sport. De tijd zal leren wat de toekomst brengt, maar zolang het vuur blijft branden, zal zij de beste blijven eren.

Deze gedichten herinneren ons aan de rijke geschiedenis en traditie van de kaatssport en brengen de opwinding en emotie van de Oldehove Partij nog dichterbij….